Glutenfrie boller
700 g Semper mix
50 g Jyttemel
90 g sukker
4 dl melk
100 g smør
2 ts kardemomme
5 g gjær
Bland alt det tørre.
Smelt smøret og lunk melken. rør ut gjær i
litt av melken.
Elt til en jevn og smidig deig som knapt slipper bollen,
la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to, og trill ut boller og la dem etterheve på et bakebrett.
Pensles med et sammenpisket egg,
før dem settes i ovnen ved 225 gradet i 12-15 minutt
Deretter laget jeg muffins, disse ble utrolig saftig og smeltet på tunga. Oppskriften har jeg aldri prøvd før, så den skal jeg absolutt bruke igjen. Oppskriften er fra Egg.no
100 g smør
150 g sukker
3 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ dl melk
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg.
Bland mel og bakepulver. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører.
Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du 4 spiseskjeer kakaopulver i røren. Bruk i så fall tilsvarende mindre mel.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter (avhengig av hvor sterk ovnen din er, følg med! Kakene skal bli gylne, men ikke brune).
Laget også sukkerbrød i to søte små kakeformer. Slik ble kaken etter at jeg pyntet den. Kakene er til bursdagen min i morgen. Johann og jeg gleder oss til å smake på dem. Jeg har bringerbærfyll i kakene.
Denne nydelige statuen fikk Johann og jeg av moren hans, og den står pent plassert i stua. den skal også representere meg og Johann som skal leve sammen i mange år. Elsker måten mannen holder kvinnen. Så romantisk, gir meg en kriblende og god følelse.
Denne kjøpte jeg hjemme i Lofoten for å ha sleiver av tre i. Den er fra green gate som jeg samler på. Elsker mønstret som er på mange utav greengate produktene som gjør dem beldig spesielle.