onsdag 2. mai 2012

Tiden flyyyyr....

Så etter flere uker med fravær fra blogging og et tidsskjema som har vært fylt med reising og jobbing, er jeg endelig tilbake i Trondheim. Det er godt med noen dager fri fra jobb og kan bruke tiden på å lete etter leilighet og rydde ut av kofferter, og komme seg godt til rette før man eventulet skal ut å reise igjen.

Jeg tenkte at jeg skulle legge ut en oppskrift på en kyllinggryte jeg har komponert selv, og som minner litt om Bali kyllinggryte, men hjemmelaget er mye bedre enn kjøpings. Håper den smaker.


Carolines kyllinggryte


Til 2(3) personer:


2 store kyllingfileer (hvis du ikke kan du godt bruke 3 små kyllingfileer.


1 pk Matfløte


1 løk (hvis stor løk bruk halve løken)


1 stor gulerot


1 Paprika


Krydderblandingen:


3 ts paprikapulver
2 ts mild karri (eventuelt erstatte en ts med sterk karri hvis du liker det)
1 ts Gurkemeie
( salt og pepper tilsettes etter eget ønske)


Tilbehør:


- Ris
- Stekte poteter
- Salat


Tilbehør velger du selv, jeg forestrekker å skrelle potetene og skjære dem i små biter og ha dem i gryta. Da trekker poteten inn all den gode smaken. 


Slik gjør du det:



  1. Først hakker du løken og gulerøttene i passende biter. 
  2. Del Paprikaen i 4  biter, og legg den på et stekebrett med skinnet opp. Så setter du ovnen på grillfunksjon (250 grader) og når skinnet er blitt svart er dem ferdig. Da er det kjempe lette å rive av skinnet og deler papriken i terninger, og has oppi en skål. 
  3. Deretter skjærer du kyllingfileene i små strimler, og så har du dem i en skål med litt olje (olivenolje eller solsikkerolje liker jeg å bruke)Jeg liker å la dem marinere litt i karri, paprikapulver, salt og pepper i noen timer. Da blir gryta enda bedre. 
  4. Når kyllingstrimelene har fått marinert seg litt steker du dem raskt på panna i noen minutter og heller dem tilbake til skåla. De trenger ikke å være gjennomstekt siden dem blir kokt ferdig sammen med fløten og blir skikkelig møre.
  5. Så steker du raskt løken og gulrøttene i samme panne som kyllingstrimlene, helt til du ser løken blir gylden. Da tilsetter du kyllingstrimlene, paprikaen og fløten. 
  6. Helt tilslutt har du i krydderblandingen og lar gryta små koke i ca. 10 minutter, eller i hvertfall til du kjenner at kyllingen er mør. Tilsett så salt og pepper etter smak og behag. 
Det er så klart mulig å tilsette andre grønnsaker hvis du vil det. Ananas passer, eller brokkoli. For meg er dette en grunnoppskrift til en gryte jeg kan gjøre hva jeg vil med, håper du også vil gjøre det samme. Tilpasse den etter smak og behag







Ha en aldeles flott dag! Så får vi se hvor lenge det går før neste innlegg kommer!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar