søndag 20. april 2014

Studer MATteknologi og bli MATteknolog!

Fristen for å søke høyere utdanning har gått ut, men jeg håper det er mange som har søkt på MATteknologi. Jeg har mye fint å si om studiet siden det er akkurat den retningen jeg går i. Jeg angrer ikke og vi har et veldig godt miljø på Tunga, hvor avdelingen for MATteknologi ligger. 

Som så det er med de fleste studier har man grunnleggende fag det første året og delvis i andre året også. For meg har andre året vært ti ganger bedre enn første året. På grunn av at i vårsemesteret på andre året får vi lov til å velge en bedrift man ønsker å ha praksis i. Jeg ønsket å være på næringsmiddellabben på NTNU og det praksisønsket fikk jeg. 

Denne muligheten får du ikke om du går MATteknologi ved NMBU.no. Uansett etter endt bachelor i MATeknologi er det mange videre muligheter - master i matvitenskap ved NMUB og en rekke mastergrader ved NTNU. Jeg har veldig lyst å ta en master ved NTNU, mye pga jeg har praksis der, men også fordi jeg ikke har lyst å reise vekk fra Trondheim. 

Flere av dem jeg går i klasse med har gått restaurant og matfag, og de som f.eks er utdannet kokk og har gått MATteknologi er bedrifter spesielt interessert i. Hvis du er kokk og elsker å lage mat, men vet ikke hvorfor enkelte ting skjer, som for eksempel når du steker brød, hva skjer da? Hvorfor blir brødet brunt? Og hva er det som gjør at brødet hever seg? Eller hvorfor blir sausen tykkere når man har i potetmel eller maisstivelse? Eller hvorfor fløte blir til krem når man pisker den? 
"Ønsker du å forstå kjemien bak mat er MATteknologi noe for deg"
Her lærer vi mye interessant og har mye lab-undervisning. I tillegg gir praksisen en kjempe erfaring for livet ut og veien videre. Det man lærer i praksisen finner du ikke i noen pensumbok. 

Litt info: Tidligere het studiet MATteknologi for Næringsmiddelteknologi, og i bransjen er næringsmiddelteknolog fortsatt utbredt og søker man etter jobbannonser står det som oftest næringsmiddelteknolog. Uansett man kan også si næringsmiddelingeniør. Kjært barn har mange navn!   

Vil du ha enda mer info om studiet, gå inn hist.no

Klikk på denne linken og du kommer til å få opp en kjempe kul info om den kjemiske sammensetning til kjente næringsmidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar